Ochrana osobných údajov

Informácie o ochrane osobných údajov


Aby som vedela správne určiť Vaše priania pri výrobe autorského šperku Zirnitra a následne ich aj konkrétne plniť, potrebujem od Vás v niektorých prípadoch Vaše osobné údaje.

Vaše osobné údaje v bezpečí

  • Vami poskytnuté údaje budú použité pre úkony spojené s vybavením objednávky

  • Na žiadosť zákazníka budú poskytnuté údaje vymazané a nebudú naďalej využívané

  • Vami poskytnuté údaje sú bezpečne uložené a zabezpečené proti zneužitiu


Vážený zákazník či zákazníčka,

  vaše osobné údaje spracúvam v súlade s nariadením EÚ o GDPR podľa zákona o ochrane osobných údajov č.18/2018 Z.z. a o zmene a doplnení niektorých zákonov o ochrane osobných údajov.

• Tvorca webovej stránky www.zirnitra.sk a tvorca šperkov Zirnitra :

  Tatiana Lipocká Bariová, Bratislava - Ružinov
  DIČ:      1071475680

(ďalej len "prevádzkovateľ ")

Účel spracúvania osobných údajov

Prevádzkovateľ spracúva osobné údaje za účelom:

  • uzatvorenia kúpnej zmluvy alebo zmluvy o dielo s kupujúcim prostredníctvom emailovej komunikácie alebo iným vhodným spôsobom a splnením si povinností vyplývajúcich z tejto zmluvy a zo všeobecne záväzných právnych predpisov,

  • inou vhodnou komunikáciou je facebook, ktorý tak isto chráni vaše osobné údaje a učí nás v nastavení ako toto zabezpečiť. Pri objednávaní cez Messenger odporúčam chrániť svoju konverzaciu cez vlastné nastavenie, na ktoré nemám dosah, ale je veľmi jednoduché ho nastaviť v menu ako Tajné komunikácie.
  • prevádzkovateľ  spracúva osobné údaje kupujúcich najmä na nasledovný účel:
    • uzatvorenie kúpnej zmluvy alebo zmluvy o dielo,
    • dodanie objednaného tovaru na miesto určenia uvedené kupujúcim a jeho odovzdanie oprávnenej osobe,
    • evidencia kupujúcich na administratívne účely (uchovanie dokladov potrebných pre daňový úrad)
    • evidencia objednávok pre riešenie prípadných reklamácii,

  • prevádzkovateľ  spracúva najmä nasledovné osobné údaje dotknutých osôb:
    • meno a priezvisko,
    • bydlisko,
    • kontaktné údaje (tel. č. alebo email),
    • prípadne číslo bankového účtu,
    • údaje o objednávkach.

Dobrovoľnosť poskytnutia osobných údajov

  • Kupujúci, objednávateľ poskytuje prevádzkovateľovi svoje osobné údaje dobrovoľne za účelom splnenia jeho povinností vyplývajúcich zo zmluvy a zo všeobecne záväzných právnych predpisov.

  • Prevádzkovateľ  spracúva osobné údaje dotknutej osoby len po dobu nevyhnutnú na splnenie si svojich povinností vyplývajúcich zo zmluvy a zo všeobecne záväzných právnych predpisov

  • Dotknutá osoba dáva súhlas so spracúvaním osobných údajov na dobu neurčitú, ale tento súhlas môže odvolať kedykoľvek písomnou formou. Súhlas zanikne v lehote 1 mesiaca od doručenia odvolania súhlasu kupujúcim predávajúcemu a údaje budú následne vymazané.

Poskytnutie a sprístupnenie osobných údajov

  • Prevádzkovateľ, tvorca webovej stránky www.zirnitra.sk, tvorca šperkov Zirnitra poskytuje osobné údaje kupujúcich tretej osobe len v nevyhnutnej miere za účelom splnenia jeho povinností vyplývajúcich zo zmluvy a zo všeobecne záväzných právnych predpisov.

  • Ďalej prevádzkovateľ poskytuje osobné údaje o kupujúcom dopravcovi, za účelom dodania tovaru.

Zverejnenie osobných údajov

  • prevádzkovateľ  nezverejňuje osobné údaje o kupujúcich.


Poučenie o právach dotknutej osoby

Dotknutá osoba je oprávnená na základe písomnej žiadosti vyžadovať od tvorcu diela :

  • potvrdenie, či sú alebo nie sú osobné údaje o nej spracúvané,

  • opravu alebo likvidáciu svojich nesprávnych, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania,

  • likvidáciu jej osobných údajov, ktorých účel spracúvania sa skončil; ak sú predmetom spracúvania úradné doklady obsahujúce osobné údaje, môže požiadať o ich vrátenie,

  • likvidáciu jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania, ak došlo k porušeniu zákona.

                                          Čo sú cookies a ako ich využívame?

Cookie je malý textový súbor, ktorý sa prenáša z webovej stránky a uloží sa vo Vašom počítači alebo vo Vašom mobilnom zariadení.

Stránky www.zirnitra.sk používa coockie s cieľom zlepšiť a zjednodušiť Vašu návštevu na tejto lokalite. Nepoužívame ich na uloženie Vašich osobných informácií a ani ich neposkytujeme tretím stranám.
Súbory cookies môžete odmietnuť alebo v prípade potreby vymazať. Pokyny, ako to urobiť nájdete v sekcii "Pomocník" Vášho webového prehliadača.